По какви критерии можем да изберем качествен пробиотик, за да балансираме микробната си фрора?

Вече всеки е наясно, че баланса на микроорганизмите в тялото, е ключов играч във вашето здраве. Но, има изобилие от продукти и понякога е трудно да ги подредите: повече или по-малко дозирани, в различни форми, с различни синергии на щамове или един щам, „моден“ продукт, или научно разработена формула. За да ви помогнем да виждате по-ясно, ето нашите основни критерии за избор на подходящ и качествен продукт за баланс на микробна флора!

Количеството бактерии:

Числото изразено в милиарди бактерии на капсула (брой колонии, образуващи единици), може да варира от няколко милиона до стотици милиарди! Въпреки това, огромното количество, не означава непременно по-добра ефективност. От друга страна, колкото повече бактерии има, толкова по-голям е шансът достатъчен брой да пристигне жив на мястото на действие (главно в червата). Така доза от 1 до 10 милиарда бактерии на капсула осигурява достатъчно и необходимо количество за ефективността им на действие.

Разнообразие от щамове:

Има множество щамове лактобацили и бифидобактерии и всеки има много специфични свойства. Комбинацията от няколко щама в един и същи продукт осигурява синергия и широк спектър на действие.

Произходът на щамовете:

Бактериалните щамове могат да бъдат от човешки източници (изолирани от човешка микробиота или майчино мляко и след това култивирани) или животински, млечни (получени чрез приготвяне на кисело мляко и сирене) или растителни (във ферментирали зеленчуци). Щамовете от човешки произход са най-подходящи, защото са напълно подобни на тези, които естествено присъстват в нашето тяло, и следователно имат по-добра способност за имплантиране и растеж в нашата микробиота.

Идентификация на щамовете:

Важно е да изберете добавки, съдържащи идентифицирани и документирани щамове, чиято активност и безопасност са проучени и демонстрирани в клинични проучвания.

Устойчивост на стомашна киселинност:

Преди да достигнат мястото си на действие, приеманите през устата бактерии, трябва да се сблъскат с механизмите на храносмилане: киселинност на стомаха, храносмилателни ензими, жлъчни соли.

Ето защо е за предпочитане да се изберат стомашно-устойчиви бактерии, които могат да пристигнат живи в микробиотата, за да осъществяват дейността си.

Адхезия/захващане/ към чревната лигавица:

Добрата адхезия към чревните клетки е необходима за оптимизиране на колонизацията на микробиотата и взаимодействието между бактериите и тялото. В допълнение, добрата адхезия към лигавицата означава, че бактериите се закотвят в червата и не се елиминират.

Проследимост и стабилност:

Предпочитатайте продукти, произведени от експертни лаборатории, овладяващи дизайна и производството на техните продукти, отговарящи на стриктни процеси за качество и свидетелстващи за дългогодишен опит в производството на хранителни добавки. Бактериите са живи микроорганизми, те са особено крехки на температурни промени и някои могат да умрат преди употреба. За по-добра стабилност предпочитайте продуктите, съхранявани на хладно (хладилник при + 4 ° C).

Миркобиота е вашият съюзник на имунитета, а млечните ферменти са основа за жизненост!

Нашата селекция, само за вас!

За цялостна грижа, бихте могли да комбинирате ERGYPHILUS® Comfort + ERGYPROTECT Comfort. Прочетете още на www.dobrozdrave.com

Подпомагайте приема на антибиотици с ERGYPHILUS® ATB! Прочетете още  на www.dobrozdrave.com

 

 

Comments

No comments yet.

Be the first to leave a comment.