Промоции

За нас

Бон Санте - ДоброЗдраве е българска фармацевтична компания, създадена от фармацевти - мениджъри. Тя е представителство на френската компания Лаборатория Нутержия, основана през 1989г. от Клод Лагард, фармацевт-биолог, за препоръка на Добро Здраве с бионутритерапия, ортомолекулярна храна, биорезонанс. Нашите специалисти, дипломирани и специализирали в европейски университети ви предлагат диагностика, лечение, продукти на клетъчно ниво, персонален съвет чрез услуги и съответните продукти.

УСЛУГИТЕ, КОИТО ВИ ПРЕДЛАГАМЕ:

БИОРЕЗОНАНС Какво представлява: Биорезонансна терапия (БРТ) — това е терапия на електромагнитните колебания, с чиито структури организмът влиза в резонанс и е най-сигурният и ефективен метод за лечение на организма, без странични ефекти. За разлика от медикаментозните, тя въздейства не на химичните процеси (те са вторични), а на електромагнитните колебания и вибрации, свойствени за всички органи и системи в човека, и привеждането им към нормалното, към хармония. По този начин се компенсира нарушените функции на тялото. Въздействието е възможно както на клетъчно ниво, така и на ниво органи, системи на органите и цялостният организъм, така както различните нива се характеризират и управляват с различни частотно-вълнови параметри. Биорезонансна терапия (БРТ)  използва методът за електроакупунктурна диагностика и терапия, открит и разработен от немския лекар Рейнхолд Фол, се използва повече от 60 г. в над 50 страни по света. През 1953 г. д-р Фол и Ф. Вернер, инженер по електроника, започват апаратно измерване на електрическото съпротивление на акупунктурните точки /АТ/, разположени върху кожата на човешкото тяло. Всяка акупунктурна точка отговаря на определен вътрешен орган. Те откриват, че физическите свойства на кожата на човека в АТ са много по-различни от всички останали точки на човешкото тяло. АТ са свързващата част на органите и системите на тялото с различни участъци на кожата. Използваният измервателен уред е много чувствителен.С него те установяват, че съпротивлението на кожата във всяка АТ е 20 пъти по-малко, отколкото при останалите точки на кожната повърхност на тялото. Тези точки имат отклонение от нормалната стойност на съпротивление, в зависимост от здравето или заболяването на пациента. След прилагане на съответно лекарство в АТ, изменените сигнали от тези точки се връщат към нормата. Специалистите обобщават получените данни и ги превръщат в диагнози. Това е началото и създаването на нов метод за диагностика и лечение, основаващ се на комбинацията между източната медицина и съвременните технически открития.  Методът се основава на класическата акупунктура. Изследват се определени точки на пръстите на ръцете и  краката, отговарящи за конкретен орган и система в организма. Създава се и специфична електронна апаратура, която позволява да се "разчетат" сигналите, идващи от тези точки.

Защо ми е необходимо: за ранна електропунктурната диагностика и лечение на заболяване, чрез електомагнитно поле.

ВЕГА ТЕСТ

 Какво представлява: Вегетативният резонансен тест /ВРТ/ е разработен от немския лекар Х. Шимел. В основата му е заложен методът на електропунктурна диагностика на Р. Фол, но вече се използва само една възпроизводима точка на измерване. Методът се базира на теорията, че всяка храна има различна енергийна структура. За да се изследва тази структура, трябва да се създаде свързваща верига между човек, храна, апарат.

 Защо ми е необходимо: с теста се установява към кои храни организмът ви има добра толерантност - да разгражда, усвоява и превръща в енергия. Кои от тях не толерира - разгражда бавно, не усвоява достатъчно и ги натрупва в мастни депа, шлаки, токсини.

БИО ХРАНИТЕЛЕН ТЕСТ ЙОМЕТ Какво представлява:  IoMET® е изключителна иновация от NUTERGIA, представлява био-хранителен профил, който ви позволява да видите вашият недостиг на микроелементи и вещества във вашият организъм, както и тези, които са в излишък, в зависимост от начина ви на живот. Терапевт - консултант, биноутрицист / консултант по хранене с нутриенти /, ще извърши персонална оценка на вашите нужди и ще ви предложи "лек", като ви направи програма за вашите специфични нужди, за да възстановите равновесието.Нашият организъм се състои от около 10 000 до 30 000 милиарда клетки, които се събират в специфични единици в органите и оптималното им функциониране е свързано с приема на основни микроелементи и вещества (микроелементи, витамини, добри мазнини ...). ние наблюдаваме често недостиг на тези елементи, които са отговорни за липсата на жизненост в началото, като постепенно това може да доведе до по-дългосрочни функционални нарушения.

Защо ми е необходимо:.чрез компютърна програма се разкриват смущения в организма ви и се открива "слабото звено", източникът на нарушенията, които наблюдавате . С други думи това дава възможност за идентифициране и разбиране на произхода на проблема във всяко ниво на организма ви..

АРОМОТЕРАПИЯ

 Какво представлява: познато от древността лечение с аромати от етерично-маслени растение, в комбинации или единично, чрез вдишване /аромо-лампа, дифузер/, приемане вътрешно и външно /масаж, вана, сауна и др./.

Защо ми е необходимо: Естествените аромати на растенията облекчават и/или лекуват различни болестни състояния. Прилагат се и за профилактика, стимулират мозъка –повишават когнитивните функции и подобряват настроението. Ароматерапията се прилага още за лечение на скованост в мускулите, кожни раздразнения, главоболие, проблеми със сексуалната функция, нарушения в съня, стрес, страхови състояния, депресия и други нервни разстройства. Имат противобактериално и противовирусно действие, препоръчват се при инфекциозни заболявания, предавани по въздушно-капков път. Някои от маслата дори са способни да понижат количеството на Micrococcus luteus до 82%, Pseudomonas aeruginosa до 96% и на Staphylococcus aureus до 44%.

АУРА КАМЕРА

Какво представлява: измерване и компютърна визуализация на електромагнитното поле на вашата аура.

Защо ми е необходимо: нашите мисли, емоции и нагласи са отразени в Аурата ни. Снимка и анализ на Аура и чакри определят основните проблеми, които могат да влияят на развитието на нашата личност и на физическото ни тяло. Тя дава възможност да се видят и разберат онези физиологични данни, които човек има възможност да осъзнае и промени. Нашата аура е истински показател за здравето и състоянието на ума, духа и тялото.

ПЕРСОНАЛНА ПРОГРАМА

Какво представлява: нутрицистът ще ви изготви персонална хранителна програма и начин на живот, базирана на ортомолекулярната медицина и съобразена с вашите нужди и навици, ще ви предложи персонализиран курс с терапевтични микроелементи, спрямо индивидуалните ви нужди, ще ви даде съпътстващи хранителни съвети.

Защо ми е необходимо: за Добро Здраве, себереализация, изява, благополучие, чрез промяна на начинът ви на живот, за да може да се радвате дълго на безценният дар Живот.

ЙОГА ПРАКТИКА

 Какво представлява: персонални занимания по йога, без притеснения, съобразена с личните ви здравословни нужди, в удобно за вас време.

 Защо ми е необходимо: древното занимание йога дава здраве и сила, хубава фигура, има анти-целулитен ефект, анти-стрес ефект, дълголетие.

Някои от доказаните болести които йога лекува: астма, високо кръвно, мигрена, артрит, проблеми с бъбреците, сърдечно-съдови заболявания, дископатия, болки в гърба, депресия, подобрява метаболизъм и др.

ХЮМАН ДИЗАЙН 

Какво представлява: задълбочен анализ на личността, който се базира на традициите на астрологията, системата от Чакри, И-дзин и Кабалла. Личната ви хюман дизайн карта се изготвя чрез рождената ви дата и ви дава специфични знания за чертите на характера ви, здравословното ви състояние, психологическите ви особености, дарбите ви и уязвимите ви места. Хюман дизайн слага край на това хората да се сравняват помежду си и да се стремят да бъдат като някой друг. Основният фокус в системата е Индивидуалността. Така, както няма два еднакви пръстови отпечатъка, така няма и двама еднакви по качества хора.  

Защо ми е необходимо: чрез лично изготвената карта на всеки човек, става разкодирането на вашите дилеми, колебания и неясноти в живота. Графиките в картата са математически прецизни и успяват да отговорят на редица ваши въпроси, свързани с личното развитие, партньорските взаимоотношения, семейната динамика и професионалната ви реализация.

ПРОДУКТИТЕ ЗА ВАШЕТО ДОБРО ЗДРАВЕ И САМОЧУВСТВИЕ, КОИТО ПРИТЕЖАВАТ СВЕТОВЕН СТАНДАРТ ЗА КАЧЕСТВО

  Nutrivigilance , еквивалент на Pharmacovigilancehttps://www.anses.fr/fr/content/nutrivigilance, качество, безопастност и контрол на продукта.

Предлаганите продукти се произвеждат във Франция от Laboratoire Nutergia, а компанията Бон Санте – ДоброЗдраве, има ексклузивни права за разпространение и дистрибуция в България. http://www.nutergia.com

НУТЕРЖИЯ е първата френска лаборатория за Нутритерапия, —създадена през 1989 от Claude Lagarde, Доктор по Фармация-Биология, който посвещава работата си върху олигоелементите /микроелементите/—, като специализира в областта на изследването и развитието на качеството на хранителните добавки. Той е —създател на оригинална концепция за здравето:

Nutrition Cellulaire Active®  NCA ®  - активно хранене на клетката, потвърдена от над 10 000 лекари и фармацевти във Франция и чужбина .

Защо да изберем НУТЕРЖИЯ?

КАЧЕСТВО

 •  Проследимост, безопастност и контрол
 •  ISO 9001 за всички процеси
 •  Култивиране и отглеждане на био растения и продукти
 •  Kousmine (От 1992 г.) сертификат за анализ на мастни киселини, за наличие на тежки метали, киселинност, пероксидация

ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА

 •  хибриден автопарк
 •  рециклиране
 •  оригинален произход на суровите
 •  възобновяема енергия: 100% вятърна енергия
 •  еко-опаковка - пакети / рециклируеми торби
 •  рециклирана хартия
 •  ISO 140011

ОПИТ - ИНОВАЦИИ - КАЧЕСТВО

 •   научно разработена формула.
 •   синергични формули във физиологични дози.
 •   изследвания за ефикасност на продукта.
 •   контрол на производството: процедури за проследяване, контрол и качеството.
 •   качествени суровини: избор на органични растения и диви животински организми, без остатъци от ГМО, пестициди, радиация, контрол на качеството на изхода.
 • съвети и обслужване на пациентите: помощ и консултиране на храненето, съставяне на програми за добро здраве и самочувствие.
 •   Nutrivigilance.
 •   Заедно с повече от 10000 здравни специалисти.

Историята на НУТЕРЖИЯ

Клод  Лагард, биолог - фармацевт, основава през 1989 г.  Лаборатория НУТЕРЖИЯ, лаборатория за Cellular Nutrition Active® - активно хранене на клетката, като първата му грижа е :

да получите възможност да се грижите за тялото си, чрез здравословна диета, тъй като организмът ни има нужда от това.

Клод Лагард включва и сина си Антоан, в не леката задача за опазване на нашето здраве, чрез активно хранене на клетката в нашият организъм, като същевременно трябва да опазим и околната среда.
И със същия ангажимент и същият етичен подход, сина  Антоан Лагард и екип от страстни служители на НУТЕРЖИЯ, продължава приключението.

Така, че повече от 25 години, Лаборатория НУТЕРЖИЯ работи с вас, за да ви помогне да намерите баланс и благополучие, чрез повече от 75 хранителни добавки за качество, чиято експертиза е призната от много здравни специалисти.

НУТЕРЖИЯ ще ви донесе съвети за хигиена на храненето, като начин на живот, съвети и хранителни ребалансирани решения.

"Нека храната бъде вашето лекарство, и лекарство бъде вашата храна"
Хипократ (460-356 г. пр.н.е.)

Здраве по различен начин: 

Клод Лагард

Много години на клинична лабораторна практика, любопитен ум, творчески отворен за иновативни теми, срещи с пионерите на  микрохраненето (C. Kousmine, J. Seignalet).

Това е достатъчно за  Клод Лагард , който свързва в причинно-следствена връзка медицинският му опит и всичко това ново знание!

Силен научен процес, който е довел до основното значение за микроелементите или "живите молекули", изработени изцяло от качествена храна, което създава иновативна концепция за Cellular Nutrition Active® - активно хранене на клетката.

Следвайки съветите, които са изключителеният инструмент на Лаборатория НУТЕРЖИЯ от индивидуализиран въпросник , вие ще имате възможност за бързо ориентиране за правилно хранене, както и ще  имате възможност да отцените и идентифицирате евентуални недостатъци и излишъци, което води до дисбаланс на организма.

Защото нашето здраве зависи преди всичко от здравето на нашите клетки и здравето на околната среда, на които то се подчинява!

Капсулирането, производството и пакетирането на хранителните добавки се извршва в лабораторията на НУТЕРЖИЯ в Капденак.

Това са умения усвоявани над 25 години: да се гарантира безопасността и проследимост на продукта, както и контрол на процесите на производстводство, валидирани от отговорният фармацевт, за да се гарантира оптимално качество на продуктите.
Контрол на всички етапи на производство, за да се гарантира качество.
Контрол и проследимост на продуктите (записи на партиди, nutrivigilance).
Проследяващи протоколи, одобрени за премахване на кръстосаното заразяване с алергени като глутен, лактоза, соя ...
Ежедневен метод, който се фокусира върху контрола и подобряване на производственият процес:

Подходът на  безопасност (HACCP), за да се гарантира здравословни и безопасни хранителни добавки в съответствие с действащата нормативна уредба ,
Изключителен опит в оригиналността на производствения процес на концентрирани микроелементи и минерали, основния състав на OLiGOMAX и ERGYBIOL.

По покана на ЮНЕСКО, екипа на Sport Protect е разменила няколко делегации, които са представлявали държавите, подписали Международната конвенция срещу допинга в спорта.
Членките на организацията са разгледали представените устройства за производство, като например интерактивни терминали, бази данни и експертни анализи, които са били подложени на щателна проверка за  допинг в продуктите, като такъв не е открит. Всичките  двадесет-членки, са изявили желание да работят с продуктите на НУТЕРЖИЯ , които са били сертифицирани като SPORT Protect!
Поздравления за екипа !

http://www.sport-protect.org/

Групата НУТЕРЖИЯ има присъствие и признание в над 10 държави: Франция, Антили-Гвиана, Белгия, Испания, Португалия, Швейцария, Италия, Ливан , Люксембург, Мавриций, Нова Каледония, Чехия, благодарение на изключителните партньори - дистрибутори.

Всеки ден, повече от 10,000 НУТЕРЖИЯ хранителни добавки се продават в Европа: всеки 1 от 3 продукта, произведени в Капденак, се доставят за износ.

Като се има предвид опита на НУТЕРЖИЯ от над 25 години, както и опита в индустрията и иновативната концепция, Активно Хранене на Клетката®, НУТЕРЖИЯ може да осигури качествени и безопасни за вашето здраве продукти.